The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
Blog Article
Aynı zamanda, fiziksel sunucularla olan farklarını öğrenecek ve ihtiyacınıza en uygun sanal sunucuyu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda ipuçları vereceğiz. Bulut bilişimin bu önemli unsuru hakkında bilgiler edinmeye hazırsanız, başlayalım.
VPS’in kullanıcılara sunucu üzerinde verdiği yetki, VDS sunuculara göre daha kısıtlıdır. Ayrıca VPS server, kaynaklarını bütün Internet siteleri ile ortak kullanır. VDS kaynakları ise her bir kullanıcıya belirli miktarda atanmaktadır ve diğer kullanıcılarla da paylaşılmaz. VPS mi, VDS Sunucu mu? Hangisini Tercih Etmeliyim?
Paylaşımlı sunucularda root özelliği yoktur ve bir uygulama kurulumu yapmak istiyorsanız, web hosting firmanızdan destek almanız gerekmektedir. Öte yandan VPS sunucular ile bu erişime kolaylıkla sahip olabilir ve kendi alanınızda daha özgür bir çalışma ortamı yaratabilirsiniz.
Sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun birden fazla sanal sunucuya bölünmesiyle oluşturulan sanal bir sunucu ortamıdır. Bu sanal sunucular, birbirlerinden tamamen izole edilmiş ve kendi kaynaklarını kullanabilen ayrı sistemler olarak çalışır.
Ek olarak, sanal sunucu hizmeti satın alırken yedekleme ve felaket kurtarma seçeneklerinin here ne derecede sağlandığını sorgulamak, işletmenizin sürekliliği için kritik bir advertisementımdır.
Bu World wide web barındırma hizmetinin olumsuz tarafı ise donanımı paylaşan diğer Internet sitelerinin World-wide-web sitenizin performansını etkileyebilecek olmasıdır.
– Yedekleme ve kurtarma: Sunucunun düzenli yedeklemelerini yapmak ve veri kaybı durumunda kurtarma işlemlerini gerçekleştirmek.
Paylaşılan barındırma hizmetini kullanmak bir grup arkadaşla bir koltuğa oturup movie izlemeye benzer. Bazen arkadaşlardan biri koltuğa yayılıp daha fazla alan kaplar ve oturuş şeklini tekrar düzeltene kadar diğerlerinin rahatsız olmasına yol açabilir.
Tam olarak yukarıda anlatmış olduğumuz sorunları yaşayanlar için Sanal Sunucu hizmetleri mevcuttur.
Kritik verilerin bir felaketten kurtarılması söz konusu olduğunda zaman nakittir. Bir kuruluşun somut bir veri kurtarma stratejisi yoksa, bir felaketten etkilendikten sonra fiziksel sunuculardan veri kurtarmak zor olabilir.
Farklı kullanıcıların tek bir sanal sunucu yani VPS üzerinde işlem yapması şeklinde bu hizmeti belirtebiliriz. Eğer bir kullanıcı kendine ayrılan kaynağı tüketirse, diğer kullanıcıların kullanmadığı kaynakları bu sanal sunucuda kullanabilir. Yani farklı kullanıcılar genel kaynak kullanım performansını olumsuz etkilemez.
Yedekli Altyapımız ile kesintisiz erişim, %99.8 Uptime değerine sahip İstanbul Lokasyonlu veri merkezimiz ile en düşük gecikme ile bağlantı sağlayın.
Sanal Sunucu hizmeti hakkında daha fazla bilgi almak veya hemen kullanmak için Türk Telekom Bulut'u ziyaret edebilirsiniz.
Sanal sunucu, birçOkay Online kullanıcısının aşina olduğu ancak pek çAlright kişinin tam olarak ne olduğunu bilmediği bir terimdir. Bu blog yazısında, sanal sunucunun ne olduğunu, avantajlarını ve nasıl kurulduğunu öğreneceksiniz.